Aquesta és sa recepta de frit mallorquí segons na Francisca Albertí, mare de Mateu Barceló i padrina de na Raquel. Tot i que sa de na Palmira fa ser magnífica, ara em tastat sa de na Francisca i també és fantàstica
INGREDIENTS
2 manats de sofrits tallats petits
1 pebre vermell gros (o 2 de mitjancers) tallats a cuadrets petits.
1 pebre de cirereta fet 2 ó 3 trossos.
Alls ( 1 ó 2 per persona) laminats
Fonoll , tallat + ó - a sa mida dels sofrits
3 ó 4 fulles de llorer
¼ de k.de bassons de faves tendres petites
2 ó 3 carxofes tallades en octaus
2 patates per persona, tallades a cuadrets petits
Un frit de porc
Sang cuita
2 botifarrons (1/2 per persona, millor si son coents) a tallades redones i sense pell.
EL•LABORACIÓ
Es fregeixen les patates, en estar una mica dorades es retiren del foc i es posen dins la greixonera
Dins aquest mateix oli es sofregeix el frit tallat menut, dues remenades i a fer companyia a les patates.
Després li toca al pebre vermell, en collir un poc de color , s’afegeixen les carxofes i les faves, dues remenades, afegim els sofrits,
El fonoll , els alls laminats ,el pebre de cirereta, dues remenades, sa sang cuita a cantonets, els botifarrons pelats i tallats rodons,
En estar gairebé tot cuit es passa a la greixonera i es mescla amb el frit i les patates , s’acaba de coure, es deixa reposar cinc minutets i
que vagi de gust! BON PROFIT.
Mateu
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Aquí puedes dejar tu comentario sobre esta entrada. Gracias por hacerlo