6/10/09

BULLIT DE PEIX EIVISSENC

Aquest plat és realment digne de les millors taules. En Toni el va preparar fa un parell de setmanes i puc jurar que vaig flipar en colors!
La foto és de na Rosa de "Mis cosillas de cocina y thermomix" una eivissenca que me l'ha deixat penjar ....val la pena visitar el seu blog, ja tenc moltes idèes pels próxims sopars.
Na Rosa diu que ho va aprendre a fer de la seva sogra....Tanta sort!


INGREDIENTS (4 Persones)

Peix de roca o de carn forta: 400 grs. Per cap en peces grosses (cap roig, escorpora, amfós, rata, etc.)
Patates 1 kg
1 ceba
1 tomàtiga
Pebre vermell o verd, per sofregir
1 ou
1 all
½ l. D'oli
Sal


ELABORACIÓ

Aquest plat es preferible fer-lo en una greixonera de fanc.
Trossejar en tallades grossetes i salar el peix.
Fer un sofregit amb la ceba, la tomàtiga i el pebre, tot ben petit.
A continuació hi afegim les patates esqueixades a cantons (tallar però abans d'acabar el tall esqueixar la patata), li donam unes voltes, i salam. És molt important per a l'èxit del plat que les patates siguin de qualitat, p.e. patata vermella eivissenca, o patata perlan.
Cobrir les patates amb aigua calenta, i una copeta de vi (opcional). Quan comencin a bullir les patates deixar-ho coure 5 minuts.
Afegir llavors el peix i que cogui tot 7 o 8 minuts més fins que sigui cuit. Per saber el punt punxarem les patates. Hem de tenir en compte que com més bullirem el peix, més bo serà el brou, però més insípides les tallades. Aturar el foc.

OPCIONAL : Amb l'all, l 'ou i l'oli haurem fet un all i oli i li tirarem per damunt.

Abans de treure-ho a la taula haurà de reposar 10/15 minuts.

BON PROFIT

Antoni Illa


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Aquí puedes dejar tu comentario sobre esta entrada. Gracias por hacerlo