13/6/14

COCA D’ALBERCOCS

Aquesta recepta és de na Maria Antonia i na Mita, després de tastar-la, no va esperar ni una setmana a fer-la
Ai.....quines madones! Bones cuineres!



INGREDIENTS
1 ou . 
½ tassó d’oli, menys un ditet . 
½ tassó d’aigua . 
un poc de saïm . 
un poquet de sucre . 
llevat de cervesa (uns 50 g./ un paquetet de Mercadona) .
farina de força (sa que prengui) 

COM ES FA:
Primer de tot s’han de fer net els albercocs, s’han de llevar els pinyols, i s’han de posar dins un plat ben espolsats de sucre, deixant-los una mitja horeta. Desprès s’han de posar dins una escudella s’ou, s’oli, es saïm i es sucre, i s’ha d’afegir es mig tassó d’aigua, un poc teba, dins la qual ja s’ha fos el llevat. Mesclar tots els ingredients i afegir sa farina, poc a poc, remenant suaument, sense fènyer. Sa pasta s’ha de batre bastant, fins que ses mans quedin ben netes de pasta, però no ha de quedar espessa. Estirar sa pasta sobre una llauna prèviament untada amb margarina i deixar-la descansar una estoneta. Quan sa pasta comenci a tovar un poc, col•locar els mitjos albercocs un a la vora de l’altre, ben juntets i deixar que sa pasta pugi més, fins quedar quasi anivellada amb els albercocs. Espolsar amb sucre tota sa coca i enfornar-la dins el forn ben calent (que l’haurem encès una estoneta abans) a una temperatura de 200º. Deixar coure sa coca més o menys un 30 minuts, baixar sa temperatura del forn a 180º i deixar coure un 10 minuts més. Deixar-la descansar dins sa llauna. Una vegada freda treure-la i espolsar-la bé amb sucre en pols. Bon profit!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Aquí puedes dejar tu comentario sobre esta entrada. Gracias por hacerlo