10/6/09

PAELLA DE BACALAO (Toni Illa)


Sols un advertiment: originàriament l'arroç de bacallà es feia a Mallorca amb un manat de espinacs i una grapada de pèsols, i per fer retre el bacallà es podia torrar. D'aquesta manera resultava més saborós ...



S'ha de dessalar el bacallà préviament, però no del tot, ja que amb un petit punt de sal ens donarà millor resultat.S'han de llevar totes les espines i s'ha de reservar el bacallà una mica desfet i sense la pell.Mentrestant posam a bollir la pell durant 10 minuts aprox. i reservam el brou. (És un truc per enriquir més endavant la paella).
Tallucam una mica la verdura: ceba, tomàtiga, mongeteta tendre, pastenagó, carxofes, etc. I netejam i reservam els espinacs.
També podem donar un bull (basten 3 minuts) a un grapat de pèsols i reservar igualment el brou. Sofregirem dins la mateixa paellera les gambes i la sípia, i ho reservam.
Començam el sofregit de la ceba i la tomàtiga, quan li haurem donat un parell de voltes hi afegirem sa mongeteta , acte seguit sofregirem una mica l'arroç (1 taceta de les de café per cap)I ara ja hi podem tirar a la paella els dos brous que havíem reservat.
En total hi ha d'haver 2 cullerots de líquid per a cada tasseta d'arroç.
En començar el bull tirar-hi es bacallà a trocets, la sípia, els pesols, els espinacs talladets petits i la carxofa.Sal pebram i li posam un pols de colorant.
Quan l'arroç estigui a la mitja cocció posar les gambes per damunt.En tenir el gra d'arroç al punt ( 15 minuts aprox.) aturar el foc i deixar reposar uns minuts I això és tot, que la disfruteu !


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Aquí puedes dejar tu comentario sobre esta entrada. Gracias por hacerlo